Produkty regionalne
Produkty regionalne
Nasi rybacy dostarczają świeżą rybę, którą przyrządzamy na wiele sposobów. Ryby pozyskujemy z własnych jezior: Jawty, Grażymowo, Mateczne, Orkusz, Czarne Dolne) oraz z własnej hodowli (w Wirwajdach), co daje gwarancję świeżości i najwyższej jakości. Nasze produkty są starannie dobierane, nie używamy konserwantów ani ulepszaczy smaków. Używamy naturalnych przypraw m.in. papryka słodka, kolendra, estragon, ziele angielskie, liść laurowy, dodatkowo smak nadaje marchewka i cebula. Ryby delikatnie przyprawione pieprzem i solą podsmażamy na złoto, gotowa rybka zalewana jest gorącą marynatą.
Ryby świeże - patroszone: 35 zł
Ryby i przetwory w słoikach:
- Karaś w occie - 38,00 zł
- Leszcz w occie 38,00 zł
- Lin w occie - 38,00 zł
- Pstrąg w occie - 38,00 zł
- Pstrąg świeży patroszony - 38,00 zł
- Pstrąg farmerski w occie - 38,00 zł
- Pstrąg farmerski oryginalny w pomidorach - 38,00 zł
- Pstrąg farmerski tradycyjny w pomidorach - 38,00 zł
- Pstrąg po japońsku -60,00 zł
- Pulpety farmerskie w zalewie octowej - 38,00 zł
- Pulpety farmerskie w pomidorach - 38,00 zł
- Szczupak w occie - 38,00 zł
Ryby wędzone:
- Jesiotr wędzony - 79,00 zł/kg
- Pstrąg wędzony - 64,00 zł
- Sum wędzony - 75,00 zł/ kg
- Węgorz wędzony -169,00 zł/kg
*Pojemność słoika - 700 ml.
*Ryby jeziorne proponujemy: w zalewie octowej
Zapraszamy do Baru na rybę smażoną i wędzoną. Wybór ryb uzależniony jest od połowów.